Main Menu

Om oturen varit framme!

  

Läge att göra sig av med problemet?

Läs mer ...

 Har du haft otur?

Om din bil inte längre har någon maskinskadegaranti är du tyvärr ofta utelämnad till dig själv. Detta oavsett hur du servat bilen och om ditt missöde inträffat veckan efter servicen eller ej. Du kan vända dig till den verkstad som servat din bil och de kommer troligen gärna "att ta in och titta på den". Du ska dock utgå ifrån att det kommer att kosta dig en slant att de bara tittar på den tills att de kan tala om vad felet är. När de sedan skruvat isär din bil så kan du få en riktig kalldusch - vad det kommer att kosta att låta dom laga den.

Tar din verkstad något ansvar?

De flesta verkstäder vill påskina att de är ansvarsfulla och hjälper sina kunder. Om din verkstad antyder det så ska du vara noga med att ställa frågor innan du lämnat bilen, tex: "- Om det vid eran felsökning visar sig att en komponent som borde hålla i 18 000 mil gått sönder redan efter 16 000 mil, kan man då räkna med att få en billigare reparation eller någon goodwill hjälp? Hur mycket hjälp pratar vi om då?"

Om din verkstad erbjuder tex en gratis felsökning (2 000 kr) vid ett misstänkt kamremsbrott så fråga även vad ett normalpris för den reparationen är. Om de genomfört sådana tidigare så bör de kunna svara. (Sannolikt minst 50 000 kr). Prisvariationen om du jämför olika verkstäder är oftast långt större än de 2000 kronorna som en märkesverkstad erbjuder - och vanligtvis till deras nackdel.

Funderat på att sälja bilen?

Den här typen av bilreparationer kan lätt "springa iväg" beroende på om följd fel har inträffat eller ej. Det kan också vara en oväntad orsak till att att ett fel har inträffat. Lägger man till lite tidspress och prispress så ökar risken för kostsamma misstag. Motorplus genomför komplexa bilreparationer utan tidspress och prispress. Detta uppnår vi ibland genom att köpa defekta bilar. Vanliga och attraktiva modeller intresserar oss:

Vi är intresserade av bilmärkena: BMW, Audi, VW, aldrig äldre än 10 år, ofta inte ens så gamla.

Ring oss eller skicka ett mail!

Ringl:  070 399 13 95 och lämna ett meddelande om du inte får svar så kontaktar vi dig.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.